Cultuurland Winterwandeling
Op donderdagmiddag 17 januari organiseert Cultuurland een winterwandeling op Landgoed Molecaten in Hattem. Het landgoed en het omliggende landschap zijn niet zomaar uitgekozen als locatie voor een winterwandeling.


Tijdens deze wandeling van circa 1,5 uur vertelt Dennis Worst u over de ontstaansgeschiedenis en landschapskenmerken van dit bijzondere landgoed met watermolen en sprengenbeken. Landgoed Molecaten is gesticht aan de rand van de meest noordelijke stuwwal van de Veluwe. Het gebied kent een rijke landschappelijke gelaagdheid en de lokale Molecatense Beek speelt hier een belangrijke rol in. In 2017 maakten wij de cultuurhistorische waardenkaart voor Heerde én Hattem. Momenteel voeren wij een verkenning uit om in beeld te brengen welke hedendaagse en toekomstige functies de beekstelsels op de Veluwe of delen ervan kunnen vervullen. Tijdens de wandeling vertelt Jan-Olaf Tjabringa u daar meer over.

 

Warm winterdrankje bij de haard

Na afloop van de wandeling brandt bij Herberg Molecaten gezellig de haard en staat er een warm winterdrankje voor u klaar. Ook brengen wij dan graag een toast met u uit op de samenwerking in het nieuwe jaar! Heeft u belangstelling voor de winterwandeling? Het volledige programma vindt u hier.

 

Aanmelden kan tot uiterlijk 11 januari door het invullen van het aanmeldformulier: https://bit.ly/2BRtmL3

 

Programma:

Locatie: Herberg Molecaten, Molecaten 7, 8051 PN Hattem
14.00 uur ontvangst met koffie/thee
14.30 uur start Winterwandeling over landgoed Molecaten
16.00 uur terug bij Herberg Molecaten
17.00 uur einde
 

Bijzonderheden:

Denkt u aan geschikte wandelschoenen en indien nodig warme kleding?