Nieuws
14
Nov
Nieuwe opdrachten: ruimtelijke onderbouwingen

Steeds meer mensen weten ons te vinden met een opdracht voor het schrijven van ruimtelijke onderbouwingen. Zo ontvingen we afgelopen week 2 opdrachten voor het begeleiden van een functiewijziging. 

Lees verder
31
Okt
Presentatie IJsselmeerbiografie op Deltacongres

Begin 2017 mochten we onze bijdrage leveren aan de biografie van het IJsselmeer. Deze week wordt op donderdag 2 november de IJsselmeerbiografie gepresenteerd op het Deltacongres in Leeuwarden. 

Lees verder
11
Okt
Cultuurland betrokken bij congres Agrarisch Erfgoed Nederland

Cultuurland Advies ondersteunt Stichting Agrarisch Erfgoed Nederland bij het organiseren van een congres op 30 november: 'Gebruik de historische boerderij'.  Dit congres vraagt aandacht voor het gebruik van agrarisch erfgoed in huidige trends en ontwikkelingen, met aandacht voor de bijzondere kenmerken van de gebouwen. 

Lees verder
18
Sept
Gebiedscoöperatie IJsseldelta werkt aan Uitvoeringsprogramma 2018-2020

Samen met gebiedspartijen uit de IJsseldelta werken we aan een nieuw uitvoeringsprogramma voor een belangrijke periode voor de Gebiedscoöperatie.

Lees verder
12
Sept
Werk aan ruimtelijke onderbouwingen

Tijdens de zomerperiode hebben we twee nieuwe opdrachten mogen ontvangen voor het schrijven van ruimtelijke onderbouwingen: een rood-voor-rood opgave en een herbestemming van een voormalig schoolgebouw.

Lees verder
31
Aug
Landschapsgeschiedenis in IVN-cursus Gastheer van het Landschap

Binnenkort gaat in de gemeenten Bronkhorst en Berkelland de IVN-cursus ‘Gastheer van het Landschap’ van start. In samenwerking met het IVN zal Dennis Worst een bijdrage leveren aan deze cursus door de geschiedenis van het landschap te schetsten. 

Lees verder
28
Aug
SPLIJ+ Nieuwsbrief nr.7 is uit!

In opdracht van de Stichting Particuliere Landschapsdiensten IJsseldelta + werken we wekelijks aan de kwaliteit van het landschap in de IJsseldelta. Nieuwsbrief nr. 7 (zomer 2017) geeft een mooi overzicht van waar de SPLIJ+ op dit moment mee bezig is.

Lees verder
08
Aug
Website www.gebiedsmakelaardij.nl

Samen met de bureaus ROM3D en Optifield vormt Cultuurland een samenwerkingsverband tussen gebiedsmakelaars. Op de vernieuwde website www.gebiedsmakelaardij.nl leggen wij uit wat de gebiedsmakelaar doet en wat de gebiedsmakelaars in verschillende regio's en projecten kunnen betekenen.

Lees verder
31
Juli
Nieuwsbrief Cultuurland Advies

Aan het begin van de zomer hebben we een nieuwe nieuwsbrief gestuurd naar ons netwerk, deze is nu ook online te lezen. Ook eerdere nieuwsbrieven zijn te vinden op de website.

Lees verder
23
Juni
Werkdag Isala 0.5

Onder een stralende zon en op een prachtige locatie bij ‘de Kribbe’ in Wilp vond dinsdag 20 juni de werkdag plaats van het project Isala 0.5: het inventariseren van oude IJsselmeanders en nadenken over kansen die deze bieden voor het gebied.

Lees verder
1-10 uit 107 Volgende pagina >>
Highslide