Gebiedsontwikkeling

Heerde Energiek

Heerde Energiek is het initiatief van een groep enthousiaste Heerdenaren die het gebruik van duurzame energie in de gemeente Heerde willen stimuleren. De vrijwilligers steken hun handen uit de mouwen om inwoners te adviseren en te helpen door vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Bijvoorbeeld door het realiseren van (collectieve) projecten, zoals een zonnepanelen- of een waterkracht project. Ook de inzet van energiecoaches is één van de activiteiten van Heerde Energiek.

Het idee van het werken met energiecoaches is om op een laagdrempelige manier met inwoners van de gemeente Heerde in gesprek te gaan over verduurzaming. Mogelijk stappen die de inwoners kunnen zetten, aanpassingen aan of in de woning, worden tijdens een keukentafelgesprek besproken. Het project Energiecoaches is gestart in 2020. Leonie Meppelder is in dit project als coördinator actief. Naast de werving, opleiding en inzet van de coaches is zij aanspreekpunt voor het energiecoaches project voor de inwoners, gemeente en andere partijen zoals woonstichting Triada.

Leonie is actief als adviseur voor het bestuur van Heerde Energiek. Regelmatig overleg met de gemeente en hoort daar bij.  Zij denkt graag actief mee over plannen en mogelijkheden om het gebruik en beschikbaarheid van duurzame energie in Heerde te bevorderen.

Lees hier meer over Heerde Energiek: Home – Heerde Energiek 
afbeeldingen: Helma Ruitenberg Fotografie en Leonie Meppelder 

Opdrachtgever:               Heerde Energiek
Periode:                             Zomer 2020 – …
Contactpersoon:              Leonie Meppelder