Landschap & Cultuurhistorie

Product: Storymaps

Een Storymap vertelt op interactieve manier een verhaal van het landschap door het gebruik van digitale kaarten, aangevuld met tekst, foto’s en andere media. Het is een manier om geografische informatie op een gebruiksvriendelijke manier digitaal te ontsluiten en toegankelijk te maken voor een breed publiek.

De kaarten in een Storymap zijn interactief, dat wil zeggen dat gebruikers bijvoorbeeld de mogelijkheid hebben om te zoeken op adres, de achtergrond te wijzigen, gegevens te filteren, kaartlagen aan/uit te zetten en zelfs data kunnen toevoegen. Het is een veelzijdig medium waarin veel mogelijk is. De lay-out van een Storymap is flexibel, waardoor een Storymap op allerlei manier kan worden ingezet. Bijvoorbeeld als digitaal rapport, of als aanvulling op een boek zoals een landschapsbiografie. Het leent zich ook perfect om ruimtelijke plannen te presenteren, wandelroutes uit te zetten of in beeld te brengen hoe een gebied door de jaren heen veranderd is.

Het grote voordeel van een digitaal product is dat het altijd aangepast en geactualiseerd kan worden.  Storymaps kunnen met een eigen domeinnaam als website worden gepresenteerd, of eenvoudig als onderdeel in uw eigen website opgenomen worden. Een Storymap is responsive en kan daarom zonder problemen op een tablet of smartphone bekeken worden. Een Storymap kan zo uitgebreid zijn als u zelf wilt en kan aangevuld worden met bijvoorbeeld QR-codes op informatiepanelen, folders of visitekaartjes. Voor het maken van een Storymap maken we gebruik van ArcGIS Online en de software van ESRI.

In 2019 maakten we de Digitale Landschapsbiografie van de Súdwesthoeke als Storymap. Klik op de link hieronder om deze te bekijken (link opent in nieuw tabblad)

www.landschapsbiosudwesthoeke.nl
Download de folder van de Landschapsbiografie Súdwesthoeke  

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact met ons op.
Contactpersoon: Susanne Coppens